Årsmöte

En festkväll med många 125-årsöverraskningar!

Årsmöte och måltid avhålls traditionsenligt på Lukasdagen, men med tanke på 125-årsjubileet ser körschemat lite annorlunda ut. Vi samlas dock som vanligt i Lukassalen på Grand med start klockan 17.30 för att få möjlighet att i lugn och ro betrakta vår porträttsamling efter den omhängning som nu görs under ritmästarens ledning för att ge plats för ett antal nya teckningar och målningar. Eftersom det är jubileumsår i år bjuder gillet på ett glas bubbel!

Cirka 18.15 kommer Johan Stenström att avtäcka Mats Rydsterns porträtt av gillets tidigare ålderman Göran Hermerén varefter målningens upphovsman kommenterar sitt hyllningsporträtt.

Lukasgillet bryter inte sina traditioner i första taget. Därför utgörs måltiden även denna gång av ärtsoppa med tillbehör och pannkakor samt kaffe med tryffel som serveras under kristallkronorna i festsalen efter stadgeenliga årsmötesförhandlingar. Önskemål om avvikande kost lämnas i samband med anmälan.

Under kvällen kommer vi att uppmärksamma den tionde utgåvan av Finn, en tung sak med 354 sidor, samtliga planscher målade under det senaste kvartsseklet och ett antal historiska och aktuella nedslag. Stora salen kommer kvällen till ära att inramas av ett antal historiska planscher och Lukasgillets 125-åriga verksamhet att harangeras på sedvanlig lundensiskt sätt. Vad sägs om ”en strimma spex”, rörliga filmbilder från förr – och från 2022, ett boklotteri, tillfälle att köpa nya Finn-boken, slipsar, flugor och kravatter, Lukasnålen, med mera – samt möjlighet att besöka baren?

Pris: 395 kronor för mat enligt ovan vilket betalas på plats med Swish eller kort. Drycker förutom vatten/lättöl ingår inte utan inhandlas till sedvanliga Grandiosa priser. Anmälan via e-post tillgillesmastare@lukasgillet.se senast onsdagen den 12 oktober. Möjlighet finns också att göra anmälan via telefon till skattmästaren Robert Hofbauer: 0705-371722.

 

Hej Lukas!
Ulf Kristoffersson
– gillesmästare