Utflykt

Bröder i Lukas,

Lukasgillets Vårutflykt söndagen den 19 maj 2019 tillsammans med respektive står för dörren. Turen har i livets lotteri fallit på Danmark, där vi kommer att besöka Willumsens museum i Fredrikssund samt Roskilde Domkirke.

Varför?

Svar: Ni som sett den fantastiska utställningen med van Gogh och Willumsen på Arken förra året får nu en uppföljning och fördjupning av denne gränsöverskridande konstnär. Vi kan genom hans verk koppla ihop impressionism, klassicism, expressionism och serier. Han kan även kopplas med inflytande på Julian Schnabel och Picabia.

Nu får vi dessutom uppleva hans påverkan i samtidskonsten med ”Fra klassisk till Queer” med andra namnkunniga konstnärer. Per Kirkeby, A K Dolven och Ugo Rondinone är några av dom tunga namnen som även visats internationellt.

Thomas Holm guidar på bussen till museet och rör till det, blandar och ger information samt historik vanlig ordning. Lukasbröder serverar Gammeldansk i samma ordning.

Om aptiten finns kvar tar vi en stor frukost och sköljer ned det med lämplig dryck som ingår på Svogerslev Kro nära Roskilde.

Eftermiddagen blir rolig, som dansken säger och vi får guidad visning i två grupper av Domkirken i nämnda by. Historia, arkitektur och kontrast till samtiden.

Livet går vidare med ett tankstopp innan vi tar oss tillbaka till Sverige över bron med säker kompass och kompisar i bussen.

 

Avresa sker från Domkyrkan i Lund kl 9.00 och Frans Suellstaryn vid Skeppsbron i Malmö 09.30. Hemkomst ca 17.30 i Malmö och 30 minuter senare i Lund

 

Priset för kalaset är med tanke på den starka danska kronan något högre än tidigare, subventionerat till 750 Svenska kronor. Anmälan genom inbetalning till Gillets bankgirokonto 781-2779

 

För detta får du busstransfer, inträden samt stor dansk ”Krofrokost” med en pilsner. Övrigt betalas var för sig. Ta för säkerhesskull med rikligt med danska pengar!

 

Väl mött alla Lukasvänner.